Remezzo

Σας καλωσορίζουμε
στην πανέμορφη Αμοργό,
το νησί του απέραντου
γαλάζιου...

Τα ενοικιαζόμενα δωματια Remezzo βρίσκονται στον Όρμο της Αιγιάλης. Με θέα τη θάλασσα και μόλις 200 μέτρα μακριά από το λιμάνι, όπου είναι το κέντρο της περιοχής.

Πλήρως εξοπλισμένα με ψυγείο, τηλεόραση, ανεμιστήρες, air condition και δωρεάν wi-fi, σας περιμένουν για να αποδράσετε από τους καθημερινούς σας ρυθμούς σε ένα οικογενειακο, φιλοξενο και καθαρο περιβάλλον. Επιπλέον στο χώρο μας λειτουργεί το ινστιτούτο αισθητικής Carpe Diem, το οποίο παρέχει υψηλές υπηρεσίες αισθητικής και μασάζ με ειδικές προσφορές μόνο για τους ενοίκους των δωματίων και τέλος ειδικές προσφορές ισχύουν ακόμα και για τα δρομολογια που εκτελούνται καθημερινά με τις βάρκες μας από τον Άγιο Παύλο για Νικουριά.

Τοποθεσία

Η Αιγιάλη αποτελείται από τέσσερα χωριά: Tα Θολάρια, τη Λαγκάδα, τον Ποταμό και στην παραλία ο Όρμος.

Ο Όρμος της Αιγιάλης είναι ένας παραθεριστικός οικισμός με την αμμουδερή παραλία, στο βορειοδυτικό τμήμα του νησιού. Είναι το ένα από τα δύο λιμάνια της Αμοργού και απέχει 15 χλμ ΒΑ από τη Χώρα.

Τα Θολάρια βρίσκονται στη θέση της ακρόπολης της αρχαίας Αιγιάλης και η απόσταση από τον Όρμο είναι 2,5 χλμ. Όσο ανεβαίνετε στον ανηφορικό δρόμο, τόσο η θέα μεγαλώνει μέχρι που φτάνετε στο διάσελο του βουνού Κουτουλός (433 μ. υψ.) που η θέα επιβάλλεται στη ματιά σας, αγκαλιάζοντας ολόκληρο τον πανέμορφο Όρμο, τη Λαγκάδα και τα περίχωρά της, φτάνοντας μέχρι τις πλαγιές της Σελλάδας, εκεί που βρίσκονται ο Άνω και ο Κάτω Ποταμός. Εδώ, είναι χτισμένα τα Θολάρια (220 μ. υψ.), ένας αληθινός βιγλάτορας, που εντυπωσιάζει με τα ολόλευκα ασβεστωμένα σπίτια του και τη πυκνή δόμηση. Τα δεκάδες στενά δρομάκια περιτριγυρίζουν και διασχίζουν τον οικισμό, ενώ είναι βέβαιο ότι θα μπερδευτείτε ανάμεσά τους όταν τα περπατήσετε.

Παρ’ ό,τι παραμένει ο δεύτερος πόλος έλξης των επισκεπτών του νησιού, παρακινήστε τη συντροφιά σας και συντονιστείτε για τη γνωριμία με έναν από τους ωραιότερους προορισμούς της Αμοργού, την Λαγκάδα, που σε +/- 4 χλμ. φτάνετε στον ευρύχωρο χώρο στάθμευσής της. Καλό σημείο συνάντησης και ανασυγκρότησης της παρέας είναι στον παράλληλο δρόμο όπου βρίσκεται η Λόζα, η κεντρική πλακοστρωμένη πλατεία, η αγορά του χωριού, κέντρο συνάντησης των κατοίκων με τα καφενεδάκια, τα πολύχρωμα λουλούδια στο δρόμο και στα μπαλκόνια.

Μια μικρή βόλτα στα στενά δρομάκια με τα δεκάδες σκαλοπάτια, θα σας αποκαλύψει την ενοριακή εκκλησία της Λαγκάδας την Αγία Σοφία με τους δύο τρούλους, και δίπλα της την Παναγία Ακαθή, η Αϊβαλιώτισσα των ντόπιων. Συνεχίζοντας θα νοιώσετε όλες αυτές τις ξεχασμένες μυρωδιές που αποπνέει ένας αμόλυντος τόπος και συνάμα θα εκθέσει στη ματιά σας δεκάδες γωνιές, έναν κόσμο ολόκληρο απείραχτο από ‘’προοδευτικές’’ επεμβάσεις.

Δεκαπέντε παραλιακά χιλιόμετρα από τη Χώρα βρίσκεται ο Όρμος της Αιγιάλης, η Γιάλη των ντόπιων, και ο ομώνυμος οικισμός. Λίγο πριν μπείτε στη Γιάλη, ο δρόμος οδηγεί προς τον Άνω Ποταμό (100 μ. υψ.), ένα χωριό χτισμένο στις πλαγιές της Σελλάδας (597 μ. υψ.), με ζηλευτά παλιά μονόπατα, δίπατα σπίτια, ασβεστωμένες αυλές, και όμορφη αρχιτεκτονική. Αυτό όμως που θα σας εντυπωσιάσει είναι το πως εκτείνεται η θέα κάτω από το χωριό, δίνοντας στον επισκέπτη την εντύπωση πως βρίσκεται σ’ενα μοναδικό, φυσικά χτισμένο μπαλκόνι που αιωρείται πάνω από το τοπίο. Από εκεί μπορείτε να θαυμάσετε τις αμμώδεις παραλίες τις περιοχής, η μεγαλύτερη εκ των οποίων διαγράφει ένα μεγάλο τόξο, μέχρι ψηλά στον ολόλευκο οικισμό Θολάρια. Από τον Άνω Ποταμό, υπάρχει μονοπάτι (και δρόμος) που κατεβαίνει στον Κάτω Ποταμό, στην εκκλησία της Ανάληψης και από εκεί στον Όρμο.

CARPE DIEM Ινστιτούτο Αισθητικής

Tο ινστιτούτο αισθητικής Carpe Diem, είναι ένας ολοκαίνουριος χώρος αισθητικής που ήρθε για να μείνει, προσφέροντας άρτιες υπηρεσίες και αναδεικνύοντας την ομορφιά που κρύβεται μέσα μας σε κάθε περίπτωση. Γιατί η ομορφιά δεν είναι θέμα τύχης, ούτε πολυτέλεια, αλλά αναγκαιότητα και το ινστιτούτο μας συμβάλλει στην ανάδειξή της με καινοτόμες πρακτικές, συνδυάζοντας υψηλό επίπεδο υπηρεσιών προσιτές τιμές και ζεστό περιβάλλον.

Φιλοξενείται στον ίδιο χώρο με τα δωμάτια Remezzo και για αυτό το λόγο όλοι οι ένοικοι των δωματίων έχουν 10% έκπτωση στις υπηρεσίες μασάζ, προσώπου και σώματος. Επιπλέον στο χώρο μας γίνονται αποτριχώσεις και υπηρεσίες manicure pedicure.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεραπείες και τις τιμές μας θα βρείτε στο site μας...

Το νησί Νικουριά και οι βάρκες μας

Το μικρό ακατοίκητο νησάκι της Νικουριάς, βρίσκεται απέναντι από τον όρμο της Αιγιάλης. Η πρόσβαση σε αυτό γίνεται με τα καραβάκια που ξεκινούν από τη ακτή του Αγίου Παύλου (5 χλμ. από τον όρμο Αιγιάλης). Το μικρό αυτό νησάκι παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον, καθώς σύμφωνα με τα αρχαιολογικά ευρήματα στη Νικουριά λειτουργούσε το νομισματοκοπείο των τριών αρχαίων πόλεων (Μινώα, Αιγιάλη και Αρκεσίνη).

Διαθέτει υπέροχες παραλίες, με παρθένες ομορφιές και διάφανα γαλαζοπράσινα νερά. Υπάρχουν σημεία με βότσαλα και αμμουδιά. Έτσι ικανοποιούνται όλα τα γούστα. Η θαλάσσια περιοχή του νησιού θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους ψαρότοπους της Αμοργού.

Για τα δρομολόγια που εκτελούνται με τις δικές μας βάρκες (Αντώνης και Βαγγέλης) το Remezzo σας προσφέρει 50% έκπτωση στα εισητήρια σας.